Невелічка драма - Підмогильний, Валер'ян, 1901-1937 (Серія "Vivat класика.", 2024)
"Валер'ян Підмогильний хотів написати роман, у якому майстром корабля буде жінка. І написав "Невеличку драму" -- роман про нові взаємини, новий побут, нову мораль і вічні питання, які постають у несподіваних учудненнях доби технічного прогресу. Шалена ірраціональна пристрасть чи холодний раціональний розрахунок -- хто вийде переможцем із двобою? Чи перемога взагалі можлива, якщо і кохання, і страждання -- лише стандартні реакції білка? Підмогильний майстерно розігрує на камерній сцені невеличку драму, назва якій -- життя. Це один з найкращих філософських романів в українській літературі ХХ сторіччя."--