Tjervoni lubuteny : roman - Moyes, Jojo (Klub simejnoho dozvillya, 2023)
«Istoriya pro plutanyny, plutanyny ta naykrashche vykorystannya druhoho shansu. Tse novyy roman avtora best·seleriv №1 New York Times Dzhodzho Moyyes, avtora «YA pered toboyu» ta «Daruvalʹnyk zirok». Khto ty, koly Vy zmusheni khodyty na chuzhomu mistsi? Nisha Kantor i Sem Kemp - dvi duzhe rizni zhinky. 45-richna Nisha vede mandrivne zhyttya duzhe bahatykh lyudey, poky yiyi cholovik nezrozumilym chynom ne vidrizaye yiyi povnistyu. Vona navitʹ ne maye vzuttya, v yakomu vona stoyala donedavna. Tse tomu, shcho Sem, 47 rokiv, serednʹoho viku, shcho namahayetʹsya vtrymaty sebe ta svoyu simʺyu na plavu, vypadkovo vzyav sportyvnu sumku Nishi. Teper u Nishi nemaye nichoho. I Sem khodytʹ vysoko z tufli, yaki pryvertayutʹ uvahu -- i dayutʹ yiy nespodivanyy poshtovkh do karʺyery. Za vynyatkom toho, shcho Nisha khoche povernuty svoye zhyttya -- i vona pochne zi svoyikh tufelʹ... «Chuzhi tufli» -- tse smishna, zvorushlyva ta shchyra istoriya pro te, yak dlya budʹ-yakoho z nas lyshe odna dribnytsya mozhe raptovo zminyty vse"