Niž - Nesbø, Jo, 1960- (Nesbø, Jo, 1960- Harry Hole series., 2022)
Harri Khoul ne v khoroshomu mistsi. Rakelʹ -- yedyna zhinka, yaku vin koly-nebudʹ kokhav -- pokinchyla z nym nazavzhdy. Yomu daly shans rozpochaty nove zhyttya v politsiyi Oslo, ale tse v ofisi nerozshukovanykh sprav, koly vin spravdi khoche rozsliduvaty spravy, yaki pidozryuyutʹsya u zvʺyazkakh zi Svenom Finne, seriynym gvaltivnykom i vbyvtseyu, yakoho Harri dopomih posadyty za graty. . I teper Finne zvilʹnyvsya pislya ponad desyaty rokiv uvʺyaznennya -- vilʹnyy, a Harri vpevnenyy, shcho ne zminyvsya y hotovyy prodovzhyty tam, de vin zupynyvsya. Ale vse bude shche hirshe. Koly Harri prokydayetʹsya vrantsi pislya vidklyuchennya svidomosti, pʺyanoyi nochi z yavno ne yoho krovʺyu na yoho rukakh, tse lyshe pochatok toho, shcho stane koshmarom nayavu, podibnoho yakomu vin navitʹ uyavyty ne mih