Переможці : роман - Backman, Fredrik, 1981- (Поліця бестселер., 2023)
"'Переможці' -- завершальна частина трилогії про хокейну команду та життя містечка Бйорнстад і його мешканців. Минуло два роки після подій, які тепер усі воліють навіть не згадувати, щоб рухатися далі. Проте життя і природа в цих диких лісах настільки непередбачувані, що ніколи не знаєш, до чого може призвести кожна раптова подія та кожен порух вітру. Цього разувсе почентьсяз бурі. Повалені дерева і зруйнованідахи, втрати та народження, знайомства і суперечки, розлуки і зустрічі, суперництво між мітами, виграші і невдачі, бійки і прощання з тими, кого ми любимо. Хтось повернеться додому після тривалої відсутності, хтость закохається, хтось спробує урятувати шлюб, хтось -- уберегти дітей, хтось гратиме в хокей задля вилходу на нові арени, а хтось -- задля простої дитячої радості. Будуть ті, хто підкориться ненависті, ті, хто шукатимуть правду або боронитимуть своє, і ті, хто візьме до рук зборою. Ця історія - про дещо більше, ніж місця на карті, дещо жорстокіше, ніж хокей, дещо глибше, ніж перемоги і проазки, та дещо щемкіше, ніж казки зі щасливим фіналом."--